∗ ∗ ∗ ∗
Anmeldelse af Ulla Strømberg.
Sallys far – teater for børn og familier – Louise Schouw Teater.
Der er fuld fart og knald på højtalerne fra første sekund i den nye børneforestilling hos Louise Schouws Teater: ”Sallys Far”. Med Gunvor Reynberg som manuskriptforfatter er nogle af de mange populære børnebøger om Sallys far – skrevet af Thomas Brunstrøm og illustreret af Thorbjørn Christoffersen transformeret om til effektivt feel good and funny teater for børn. Teaterchefen selv, Louise Schouw, instruerer.
Der bandes og siges mange mærkelige lyde, som ellers kun optræder i badeværelset. Det er synd, at vægten i den grad er lagt på det latrinære. For sjovt er det med generationernes sammenstød.
Der er altid pinlige følelser med, når forældre fortæller anekdoter fra fortiden, eller en forældre forsøger, i al godmodighed, at være med på noderne, og det uanset om det er attitude eller påklædning. Sådan er Sallys far. Han vil så gerne være populær hos børnene, men han har svært ved at finde balancen imellem det pinlige og det acceptable.
Sallys far spilles med fuld kraft af Morten Bo Koch. Han går i t-shirts og fortæller usande historier om sin fattige barndom, hvor han hverken havde sko eller cykel, men gik med bare fødder. Det er sjovt, men der skal selvfølgelig også være noget at sammenligne med. En underfundig pointe i hele historien er, at moder-begrebet er sekundært i bøgerne, som, indrømmet, jeg ikke har læst. Men de sælger vist forrygende. Moderen vises i forestillingen kun bagfra og er uden replikker.
Det hele foregår i en lille, moderne lejlighed. Det er spillepladsen. Lillebror, der kan tale, spilles af granvoksne Kristian Holm Joensen, og det bliver ekstremt morsomt. Med små dukkeben og en latterlig hue fungerer denne revystjerne imponerende godt, som han indimellem blot er det tavse vidne til løjerne.
Forestillingen er sympatisk, hvor også Marianne Gonnov Bøgelund og Anton Sager klarer balancegangen som ca. 7-årige.
Der er allerede solgt turnéforestillinger til månedsvis af gæstespil i hele landet. Imponerende gjort, men næste gang må man gerne lære børnene en mere ”stueren” begrebsverden. Er jeg for gammeldags? En fortidsøgle? Måske.
Iscenesættelse: Louise Schouw
Scenograf: Niels Secher
Dramatisering: Gunvor Reynberg
Musik: Sigurd Barrett & Eskild Dohn
Koreograf: Rebekka Lund.
Lysdesign: Kristian Specht
Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Marianne Gonnov Bøgelund, Morten Bo Koch og Anton Sager.
Alder: Familieforestilling fra 4 -99 år.
Varighed: 70 min.