∗ ∗ ∗ ∗ ∗
Anmeldelse af Ulla Strømberg.
Mixdouble – munter ny, dansk komedie på Det Kongelige Teater om parforholdets kvaler set igennem en fjerbold.
Den lille scene i skuespilhuset er omdannet til en sportshal uden svinkeærinder. Og samme 1:1 holdning er fastholdt i både kostumer og karakteristikker af 4 danskere, ca. 40 år og med de kvaler og glæder, det nu indebærer. På imponerende vis går de fire skuespillere 100 % ind for Lærke Sanderhoffs stilfærdige manuskript. For det er netop hendes kendemærke: det lavmælt sande, som på fineste vis blev demonstreret i bl.a. ”Klumpfisken ”som både teater og film.
Denne gang er omdrejningspunktet en fjerbold, fire ketchere, en badmintonbane og så fire ærkedanske midaldrende.
En gang om ugen mødes de to par til mixdouble. Og som de fleste nok ved, af egen erfaring, skal der skal både kærlighed, tålmodighed og helst også en stilfærdig jyde eller to til for at det ikke skal ende i råb og skrig, når ægtefæller udøver sport sammen. Og det er jo netop det, som sker her: hengemte attituder kommer frem i banens lys. For er der et skjult konkurrencegen hos den anden? Er man overhovedet på bølgelængde? Husker man at tale pænt til hinanden? Etc.
Maria Rich, der lige nu fejrer triumfer i TVs ”Bedrag”, er den nervøse, men dog viljestærke kone nr. to til Esben Dalgaaards store muntre sælgertype. Et sjovt par, som ind imellem lader erotikken få frit løb. Anderledes er det med Christine Exners fornuftige kvinde, der er gift og har børn med en gennemført stivstikker, spillet af Morten Brovn, som i øvrigt bukker under – midt på banen. Men vi er jo til komedie, så vi ler, – også her!
Skuespilleren Stine Schrøder Jensen er instruktør og synes at have bygget videre på de enkelte skuespilleres komiske talenter. Det fungerer fint og understøttes eminent af Rikke Juellunds farvestrålende sportsscenografi, hvor alle detaljer er i orden – fra inderst til yderst.
Det er ikke de store eksistentielle spørgsmål, som smækkes på bordet. Men det er til gengæld et velspillet og hyggeligt, nutidigt, underholdende portræt af middelklassedanskere anno 2019. Det kan Det Kongelige Teater med respekt for sig selv sagtens sende på turné i et par måneder. Man går munter ud ad teatret. Og det er da ikke så dumt. Kan anbefales til alle voksne par!
Dramatiker: Lærke Sanderhoff
Iscenesættelse: Stine Schrøder Jensen
Scenografi og kostumer: Rikke Juellund
Lysdesign: Nicolaj Daniel Hommelhoff
Skuespillere: Maria Rich, Esben Dalgaard, Christine Exner og Morten Brovn
Fotos: Camilla Winther