Menu Luk

Korte Kulturklip. Uge 29.

Klippet fra institutionernes hjemmesider.

 / Ulla Strømberg.

 Museumsliv, modern dance og kvindelige kunstnere. 

Fremtidens museumsliv:

Under overskriften: Kulturministeren vil se visioner for en ny museumsstruktur sender Kulturministeriet en pressemeddelelse ud, som uddyber, hvad  ministeren vil gøre for museumsverdenen:

Kulturminister Mette Bock nedsætter to visionsgrupper, der skal afdække nye muligheder på museumsområdet.

Kulturminister Mette Bock siger: I januar 2018 vil jeg samle hele den danske museumsverden til en konference, hvor vi skal have drøftet nye ideer og skabt et oplæg til os politikere. For at sætte skub i processen nedsætter jeg nu to visionsgrupper, der skal præsentere forslag på konferencen. Alle er velkomne til at komme med idéer, som de to grupper kan arbejde med.”

De to visionsgrupper består af:
• Lene Bak, associeret partner hos Pluss
• Frank Birkebæk, direktør for ROMU
samt
• Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør i Danish Crown
• Christian Nissen, forfatter, rådgiver og foredragsholder, CHRISTIANNISSEN.COM

Grupperne skal arbejde henover efteråret. Samtidig er alle velkomne til at aflevere deres forslag til Kulturministeriet frem til 1. december 2017 på kumkum.dk. Forslagene har til formål at inspirere grupperne i deres arbejde.

Læs mere om arbejdet her :

https://kum.dk/fileadmin/KUM/Documents/Nyheder%20og%20Presse/Pressemeddelelser/2017/Kommissorium_for_visionsgrupper_om_museer.pdf


Jeg kommenterer ikke nu, men vil vende tilbage på et senere tidspunkt.  Døm selv! PR billede.

…….

Så er det slut med at tage til Carlsberg og se modern dance!

Dansehallerne bliver ”hjemløse” og drager i stedet rundt i hovedstaden og det ganske land. Selv formulerer de det således:

Ny sæson, nye rum, nye samarbejdspartnere
Dansehallerne giver krop og stemme til ubegribeligheder og fornøjelige oplevelser, når vi fra september 2017 bevæger os fra den nuværende ramme til alternative rum.
I næste sæson kommer vi rundt i København og Danmark for at præsentere nye kunstneriske oplevelser i samarbejde med markante og spændende kunstinstitutioner, partnere og venues.

Dansehallerne sætter fokus på nærvær.

”Dansehallerne arbejder for udvikling, risikovillighed og de innovative udtryksformer, som sætter stærke aftryk i samtiden. Vi giver krop og stemme til ubegribeligheder og fornøjelige oplevelser. Vi forventer os meget af det kommende år. Vi er en del af en fremadrettet bevægelse sammen med alle, der vil være med.”  
Efva Lilja, direktør og kunstnerisk leder af Dansehallerne.

I 2017/18 interagerer Dansehallerne med hele København og manifesterer betydningen af nærkontakt med dans og anden koreografisk scenekunst, når vi kommer ud og rundt i byen med stedsspecifikke events, i digital format og ind i nye alternative rum alt i samarbejde med et stort antal nye partnere og kunstinstitutioner. Gennem ny koreografisk scenekunst skaber Dansehallerne særlige øjeblikke, sanselige oplevelser, der inviterer til nærvær, medskabelse, dialog og refleksion.

Jeg synes egentlig, at det er sørgeligt. Dansehallerne lukker, og Dansk Danseteater er nærmest blevet et statsligt anliggende, bosiddende hos Operaen på Takkelloftet.  Forhåbentlig sker der noget nyt og anderledes, struktureret og til at finde!

…….

(Marie Krøyer. Portræt malet af P.S. Krøyer – 1891 – og altså ikke et selvportræt.) Udsnit. Pressefoto.

 

Den Hirschsprungske  Samling har fået ny direktør og har tilsyneladende intensiveret nyerhvervelserne. Museet vil satse på kvindelige kunstnere fremover og skriver bl. a. i en pressemeddelelse:  

Den Hirschsprungske Samling er blevet to værker af billedkunstnerne Bertha Wegmann og Marie Krøyer rigere. Med tilskud fra Ny Carlsbergfondet har museet erhvervet Wegmanns oliemaleri ”Høet vendes” fra ca. 1888, mens en tegning af Marie Krøyer er erhvervet fra en privat samler. Tegningen er tilmed det første værk af Marie Krøyer i samlingen. Erhvervelserne er en del af museets satsning på at få flere værker af kvindelige kunstnere i samlingen.

Det er sjælendt, at værker af Marie Krøyer er til salg. Men i år fik Den Hirschsprungske Samling mulighed for at erhverve en Marie Krøyer-tegning fra en privat samler. Tegningen forestiller et portræt af en ældre kvinde, dateret 1884, og er signeret ’Marie Triepcke’. Portrættet er skabt, inden kunstneren blev gift med maleren P.S. Krøyer, og er tegnet samme år, som den unge Triepcke modtog undervisning på Bertha Wegmanns tegne- og maleskole i København.

 Både P.S. Krøyer og Marie Krøyer var private venner med stifteren af Den Hirschsprungske Samling, tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung. Tegningen er det første værk af Marie Krøyer i samlingen, og museet glæder sig over også at have Marie Krøyer repræsenteret i samlingen af 1800-tallets danske kunst.

Læs mere på www.hirschsprung.dk

Ps. I flere omgange har større samlinger af værker af Marie Krøyer været på auktion hos Bruun Rasmussen, senest i 2016. I slutningen af 1980erne blev en stor samling oliemalerier sat til salg, men den gang var hendes billeder ikke i høj kurs. Skagens Museum erhvervede en række værker.