∗ ∗ ∗ ∗
Anmeldelse /Ulla Strømberg.
3.del af Det 6. kontinent – en serie om danskere på globalt plan.
På Teater Grob er de ihærdige, opfindsomme og udholdende. Og når teatret først har fået en idé, slippes den ikke. Derfor er det lille teater på Nørrebro nu nået til 3. del af serien Det 6. Kontinent og fastholder samme grad af humor, farce, samfundsbeskrivelse og ikke at forglemme – alle teaterkomediens ingredienser.
Denne gang er vi i Peru. En lille gruppe danskere fra en højskole er nået frem til en lokal businessmand, der i sit stiveste puds forsøger at sælge ideen om danske investeringer i lokalt produceret chokolade. Men højskolelæreren viser sig at være mere end korrupt.
På vejen til denne erkendelse møder vi flere af de sædvanlige ingredienser som lig i lasten, manglende kontakt der hjemme til familien og danskere uden fremtidsdrømme. Alt det, der rigtigt set af Teater Grob, effektivt afsløres når danskere er på udebane.
Egentlig er det samme broderi, der arbejdes på i hvert stykke, der nu – på grund af mere praktiske omstændigheder, har skiftet forfatteren ud. Således var det Thomas Levin, medleder på Grob, der skrev de to første, mens Brian Wind-Hansen, fra Dramatikerskolen, har skrevet Jorden brænder. Madeleine Røn Juul er fortsat instruktør i et flot tempo – og bedst af alt er MAAMs scenografi, der dækker over Marianne Nilsson og Anne Mette Drivsholm. De har lagt alt i detaljen. Og det er slet ikke til at stå for med den neorealisme, som møder publikum, når vi går igennem et køkken, der ellers ikke ses under forestillingen, men som findes i skrappe sydamerikanske farver og rigtige ingredienser. HYPERREALISME. 6 stjerner til dem,
Det er sjovt og anderledes på Grob, men denne gang lader de slutningen flagre i luften, så vi må undvære løsningerne. Hvordan kommer personerne hjem? Hvor mange penge skulle de naive danskere investere? Og hvad gør man egentlig, hvis hele den danske ulandsindsats er ligeså korrupt, som her? Igen svar – men sjov underholdning i et par timer. En 2. akt kunne have givet et par løsninger.
Jorden Brænder
Manuskript: Brian Wind-Hansen
Iscenesættelse: Madeleine Røn Juul
Scenografer: MAAM – Marianne Nilsson & Anne Mette Drivsholm
På scenen: Neel Rønholt, Steen Stig Lommer, Per Scheel-Krüger, Claudio Morales
spilles: 14.2. – 21.3. 2015
www.grob.dk