Menu Luk

Into the Woods – suveræn genopsætning i Tivolis Glassal.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Into the Woods – i Glassalen i Tivoli.

Er det Broadway eller ”bare” Tivoli? Første del af ”Into the Woods” er blevet suveræn og velsmurt her ved genopsætningen, igen med instruktøren Peter Langdal og flere gengangere blandt sangerne, dirigenten  m.fl.

Komponisten Stephen Sondheim,  der døde sidste år, er alt andet end nem at gå til, hverken for sangerne eller såmænd for publikum. Men her åbnes eventyrbogen, og historierne flyder, som var det helt naturligt, at Brødrene Grimms eventyr og meget andet har været en tur i blenderen, så Askepot og Rødhætte bliver veninder, mens Jack og bønnestangen tælles med blandt vennerne.

Into the Woods. Glassalen. 2022. Stig Rossen, Sofie Amalie Kronborg Christensen og Christian Lund. Tegning af Claus Seidel.

Der er skruet op for tempoet, og sangerne har i den grad forstået Sondheims ganske kringlede musik, der nogle gange tangerer det atonale. Det fungerer nu som en hurtigtflydende teaterleg – godt understøttet af Karin Betz’ smukke og markante kostumer og Benjamin La Cours gedigne scenografi, der indrammer eventyret.

Into the Woods. Glassalen. 2022. Foto: Martin Mydtskov. Huset Mydtskov.

Med Stig Rossen i grønt jacket og med glimt i øjet er historien formfuldendt leveret – også når han træder ud af historien, for han er jo bare fortæller. Alle lag er med, og intet er overladt til tilfældighederne.

Ved pausen er hele salen oppe at køre. Men sådan må det tilsyneladende ikke være. Sondheim vil have os til at forstå, at livet er andet og mere end lutter lagkage og søde hvide køer, der genopstår. Så nu bliver historierne og figurerne mere traumatiserede, tempoet sættes ned, så ”Into The Woods” ender som en lidt langstrakt affære.

Into the Woods. Glassalen. 2022. Stig Rossen, Julie Steincke og Silke Biradell. Tegning af Claus Seidel.

Stadig flot sunget og ageret hele vejen rundt. Orkestret på 15 mand (hvornår har vi sidst set stor stort et orkester uden for operascenen)  spiller under ledelse af Mikkel Gomard. Musikken er ikke alene velklingende, den er også blevet en del af den skæve fortælling, da flere af strygerne og fløjtenisterne er klædt i pigekjoler og med spænder i håret – uanset om de er voksne mænd med skæg. Ak ja – vi lever vist i en tid, hvor grænserne flyder.

Julie Steincke er denne gang heks. Flot ser hun ud og klarer de svære tonale spring, men hendes talestemme er ligeså skarp som den kniv, hun vist gerne vil gribe.

Bagerparret, som er omdrejningspunktet i fortællingen, lyser med den nye Christian Lund og gengangeren Silke Biranell. Også Operasangeren Joachim Knop fylder godt som både ulv og den løsagtige prins. Spirrevippen Jack bliver af Mikkel Moltke Hvilsom afleveret med flot overskud. Rødhætte, som igen spilles af Sofie Amalie Kronborg Christensen, står i sin struttende røde fløjlskjole godt plantet i scenegulvet.

Into the Woods. 2022. Glassalen. Mikkel Moltke Hvilsom, Maria Wichmann og Stig Rossen. Tegning af Claus Seidel.

Hvis man var gået i pausen ville livet og stjernerne have funklet. 6 store stjerner til første del, men med Sondheims lidt løftede pegefinger ender vi efter anden del på 5 stjerner. Det er da også godt – og forestillingen kan stadig varmt anbefales. Det er igen selskabet Heltemus, der står bag og finansierer dette ambitiøse og storstilede projekt – helt uden statsstøtte.  Højt niveau, flot gået – også til musicalakademiet i Fredericia, der vist har fået nyt navn, men har uddannet en del af spillerne.

Into the Woods. 2022. Glassalen. Stig Rossen. Foto: Martin Mydtskov. Huset Mydtskov.

Spilles i Tivoli den næste måned.

Premiere: 18. marts 2022
Glassalen i Tivoli, København 
Iscenesættelse
: Peter Langdal
Scenograf
: Benjamin la Cour
Kapelmester
: Mikkel Gomard
Producent
: Heltemus ApS

Kostumedesign: Karin Betz

Parykdesign & maskør: Camilla Kreutzmann

Koreografi: Peter Friis

Lyddesign: Caspar Ravn

Lysdesign: Jonas Bøgh og Egil Barclay Høgenni Hansen

Oversættelse: Mads Æbeløe Nielsen og Thomas Bay

 

CAST 
Fortæller: Stig Rossen

Stemme til Kæmpen: Ghita Nørby

Heks: Julie Steincke

Bager: Christian Lund
Bagerens kone: Silke Biranell

Askepot: Maria Wichmann

Jack: Mikkel Moltke Hvilsom

Prins og ulv: Joachim Knop
Prins og ulv: Henrik Launbjerg
Rødhætte: Sofie Amalie Kronborg Christensen
Rapunzel: Sandra Elsfort
Bedstemor: Hanne Uldal
Jacks mor: Sara Gadborg
Askepots far og Hofmarskal: Mikkel Vadsholt
Askepots stedmor: Anne Suppli
Florinda: Astrid Højgaard Lundgreen

Lucinda: Caroline Gustafsson
Mælkehvid: Eric Hallengren
Ensemble: Thea Boel Gjerum
Ensemble: Helmer Solberg

Ensemble: Cathrine Kronborg Tøt
Ensemble/swing: Jonas Suurballe Christensen

www.heltemus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *