∗ ∗ ∗
Af Eva Zierau
Adrenalin pumpende og forvirrende action–eventyr.
Vi befinder os i Ægypten på faraoernes tid, hvor guder og mennesker lever side om side i fredelig sameksistens. Himlenes Gud Horus(Nicolaj Coster-Waldau), gudsøn til solguden Ra(Geoffrey Rush) , skal krones til konge. Tusinder af mennesker er mødt op for at hylde deres nye hersker. Ras egen søn mørkets nådesløse gud, Seth(Gerard Butler) dukker op til kroningen med en kæmpe hær, fordriver Horus og ovetager selv magten, efter at han har blindet Horas øjne, som besidder magiske kræfter.
Da den unge charmerende tyv Beks(Brenton Thwaites) kæreste Zaya( Courtney Eaton) dør i tumulten forsøger Bek at stjæle Horus øjne tilbage fra Seth. Får Horus sine øjne tilbage kan han vække Zaya til live igen og ultimativt besejre den onde Seth.
Foto: Nordisk Film m.m
Det er kernen i handlingen i denne mærkværdige film, som er et langt epos af hæsblæsende drabelige computeranimerede kampscener i et dystert og larmende univers. Intet er overladt til beskuerens egen fantasi, der er ingen magi i luften og humor er ikke eksisterende. Lidt selvironi og distance hos de endimensionelle guder havde ikke gjort noget. De er enten gode eller onde. Danske Coster-Waldow har filmens hovedrolle og er er den eneste, der udvikler sig i filmen. Han er flot og yder en imponerende præstation.
Guderne kan på et split sekund omdanne sig selv til flyvende uhyrer, slanger eller drager der spyr ild. Det sker konstant. Problemet med det er, at man som filmen skrider frem bliver helt immun over for al den action, så tankerne flyver fra lærredet til livet udenfor biografen. Med andre ord. Det er bare for meget ikke mindst fordi filmen varer to timer og 25 minutter.
Foto: Nordisk Film m.m.
Når det er sagt er filmens digitale filmteknologi imponerende. Gods og Egypt er en storfilm. Kæmpe tableauer af universet, guldbeklædte templer, obelisker, mennesker i tusindevis, mytologiske karakterer i levende live og pragtfuld natur bejler om biografgængernes gunst. Filmen er optager i Fox-Studios i Sydney og man har også brugt naturen omkring byen som kulisse. Filmen vises i 3D, hvilket gør sig godt.
Foto: Nordisk Film m.m.
Instruktøren er Alex Proyas, der bl.a. står bag den prisbelønnede Dark City fra 1998. Produktionen af filmen har kostet den svimlende sum af 950 mio. kr.
Gods og Egypt mangler fokus og virker langtrukken skønt tempoet er hæsblæsende. Er man vild med digital filmteknologi, så skal man gå ind og se den, for på det punkt er den rigtig flot. Ellers. Nej tak.
Trailer:Nordisk Film m.m
Instruktør: Alex Proyas
Premiere: 25. februar 2016