Melbourne 2.
Melbournes botaniske have, der ligger i hjertet af byen, og som bliver betragtet som en af verdens fineste, er et besøg værd.
Den er smuk, skyggefuld og en oase i storbylivet. Den indeholder et hav af eksotiske træer, buske, og blomster. Der er gratis adgang. I det hele taget er australierne glade for turister. En del seværdigheder er gratis, og arrangerede ture til byens attraktioner er rimelige i pris.
En af de særlige attraktioner i den botaniske have er et ældgammelt britisk elmetræ. På floden, der løber gennem haven, kan man på bedste Venedig manér leje en gondol med gondolier, der sejler en ned af floden, dog uden at bryde ud i sang. Kinesiske turister, som der er masser af i Australien og i Melbourne i særdeleshed, er vilde med gondolerne. Det lyder corny, men er det ikke.
Australierne er vilde med spil og sport. Slotmaskiner findes på mange hoteller. Austraierne spiller formuer på sport herunder på den årlige Melbourne Cup. Sidstnævnte er et hestevæddeløb, som har løbet af stablen hvert år siden 1861, og som foregår over en uge i november måned. Væddeløbet er som det traditionsbundne engelske Royal Ascot, de store hattes tid, og tv og ugeblade bugner af kendisser og folk som os andre med enorme og fantasifulde hatte. Kulminationen er det afsluttende væddeløb, som i år var den 7. november, hvor det for første gang blev vundet af en kvindelig jockey. Såvel hun som hesten var langt fra bookmakernes favoritter, og de få, der alligevel havde spillet på hesten, fik deres indsats igen 100 gange. Man skulle lige godt have været længere fremme i skoene, når man nu var på de kanter. Løbet er på 3200m. Dyreaktivister protesterer voldsomt imod det. Sidste år døde der to heste, og i år en.
Endelig skal nævnes The Docklands, som ligger på Victoria Harbour, vest for byens centrum. Her er der et utal af trendy cafeer og restauranter. Et dejligt sted at sætte sig ned og få en kop kaffe, en drink eller bare at slentre rundt langs kajen og se på livet.
Australierne er meget nemme at komme i kontakt med. De elsker, når man roser deres land og de synes, at det er dybt interessant, at man kommer fra landet hvor Dronning Mary og Kong Frederik regerer. I den rækkefølge. Jeg måtte simpelt hen købe ugebladet The Weekly fra d. 23 november, hvor forsidehistorien endnu engang proklamerede, at de unge nu skulle overtage tronen efter Dronning Margrete. Historien gik endvidere på, at det her i december er sidste gang Mary og Frederik besøger Hobart, Tasmanien som kronprinsepar. Næste gang bliver det som konge og dronning. Ja sådan er der så meget fra Down Under.