Kommentar af Ulla Strømberg.
Ishøj Teater modtager mange millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.
Mens det stadig er svært at være en københavnsk omegnskommune, hvor Covid 19 smitten bare ikke vil slippe sit tag, er der alligevel et lille lyspunkt i Ishøj og nærmere bestemt i Tranegilde, som er et grønt område. Her har Ishøj Teater spillet teater for børn i 49 år og er kendt og anerkendt i lokalområdet og over store dele af Sjælland.
Nu har A.P. Møller Fonden doneret 37,1 millioner kroner til om- og nybygning af de nedslidte lokaler. Ishøj Kommune skal selv komme med lidt over 6 millioner kroner, men så er vejen også banet for et nyt teater på børnenes egne præmisser.
Det nye hus skal tænkes i børnehøjde, og til den indbudte arkitektkonkurrence vil det netop blive fremhævet som en særlig præmis.
Lederen af Ishøj Teater, Allan Grynnerup, understreger i Ishøj Kommunes pressemeddelelse, at kommunen rummer børn af 100 forskellige nationaliteter. Ikke mindst derfor har Ishøj Teaters særkende i mange år været eventyret, hvor vi alle, unge, som gamle, kan mødes på fælles grund.
Det hele begyndte tilbage i 1960erne, hvor ægteparret Lyngbirk begyndte af spille professionelt teater for børn. I 1972 rykkede de ind i den nuværende bygning. Hvert år spilles for 25.000 børn – i alt 133 forestillinger.I 2022 kan Ishøj Teater fejre sit halvtreds års jubilæum, og inden da skulle byggeriet gerne gå i gang.
Det er en flot indsats af Ishøj Kommune, teatrets leder, Allan Grynnerup, og bestyrelsesformanden, scenografen Nina Schiøttz, i denne ellers så teaterløse tid. Og snart bliver det forhåbentligt muligt for alle at gå i teatret igen.